Design and trade are the creators of sustainable development and 

empowering the most marginalized people when we choose so.

We are fair in Finland and choose ecological and ethical options.

We support sustainable development and promote  durable products that merge natural,

ecological materials with contemporary design and craftsmanship.

Nature is our home.  Comfortable and meaningful outfit, shelter, house or land can create home too.

We believe in treating people, animals and nature with respect. We increase diversity and 

reduce poverty through proper investments, state of the art tools,  design cooperation and fair trade.

 

Fair on suomeksi vaalea, oikeudenmukainen, reilu, vilpitön tai kaunis.  

Design-työ on kestävän kehityksen luoja ja vahvistaa  syrjityimmässä asemassa olevia,  kun niin päätämme.

Ihmisiä, eläimiä ja luontoa tulee kohdella kunnioittaen.

Olemme Suomessa reiluja valitsemalla  eettisemmän ja ekologisemman vaihtoehdon. Luonto on kotimme. Merkityksellinen asu, suoja, talo tai maa luovat myös kodin.

                                         

Edistämme monimuotoisuutta ja vähennämme köyhyyttä, investointien, innovatiivisten työkalujen, design yhteistyön ja reilun kaupan avulla.

Kestävissä tuotteissa ekologiset luonnonmateriaalit pääsevät oikeuksiinsa edistyksellisen suunnittelun ja ainutlaatuisen kädentyön ansiosta.

People Tree Suomessa

Toimisto ja esittelypiste on Senaatintorin edustalla os. FAIR.FI, Sofiankatu 4C, Helsinki.

People Treen tapa työskennellä ihmisiä ja ympäristöä  kunnioittaen, reilun kaupan periaattein kehitysmaissa, on erinomainen suunnannäyttäjä monille aloille.

People Tree on tehnyt suuren vaikutuksen sustainable fashion -käsitteen luojana, tarjoten työkalut muuttaa maailmaa ekologisilla materiaali-innovaatioilla ja pysäyttäen ihmisten orjuuttavan kohtelun.

Sanna Leino and Safia Minney.png

People Treen perustaja Safia Minney (yllä oik.) on kansainvälisesti palkittu sosiaalinen yrittäjä ja reilun kaupan tunnetuin edistäjä. Safia on kirjoittanut useita kirjoja, kuten: 'Sustainable Revolution', 'Slow Fashion - Aesthetics meets Ethics' ja viimeisimpänä 'Slave to Fashion' ehkäistäkseen nykymuotoista orjuutta teollisuudessa. Safia esiintyy myös elokuvassa True Cost elävänä esimerkkinä sosiaalisen muutoksen toteuttajasta.

Jälleenmyyjäksi voi hakea nyt ja ensi vuonna ilmestyviin uusiin mallistoihin.


Suomessa People Treen edustaja
Sanna Leino
p. 040 747 8318
info@fair.fi

             

 

                  

 

 

 

FAIR.FI edustaa Suomessa laajinta ja monipuolisinta reilun kaupan periaattein valmistettua kokoelmaa vaatteita.

Fashion Finland: People Tree viisinkertaisti myyntinsä Suomessa.​   Lue lisää>

Kestävän muodin pioneeri People Tree julkaisee Muumi-malliston. Katso tiedote>

Miksi Muumi-vaatteita ?

Suomalaisen taiteilija Tove Janssonin työtä ja arvoja esittävät graafiset Muumi-malliston paidat ovat Assisin valmistamia. Assisi perustettiin tarjoamaan koulutusta ja työtä kuuroille, mykille ja taloudellisesti heikossa asemassa oleville naisille Intiassa. People Treen ja Assisi Garments:n kumppanuus auttoi myös rakentamaan ensimmäisen GOTS-sertifioidun toimitusketjun kehitysmaissa. Luomupuuvillapaitojen materiaali on sertifioitu myös Reilun kaupan (FLO) järjestelmän mukaan.

Mallisto saapuu nyt myyntipisteisiin. 

                                               ***

Kiitos kirjailija ja tuottaja Elina Hirvonen  mediatapahtumiesi asuvalinnosta ja upeiden People Treen taideprinttien esillenostoista.

Kertakaikkiaan oli loistava myös Maailmanparannusklubisi Korjaamolla Helsingissä. Aiheena oli Ilmastonmuutos, konfliktit ja siirtolaisuus. Saimme kuulla mainioita ja leijonan karjaisun lailla energiaa työhömme antavia puheenvuoroja. 

Elina Hirvonen maailmanparannusklubi ja
Virtual Test Channel logo.png

Edistämme kestävämpien, ympäristöturvallisempien ja ekologisempien materiaalivaihtoehtojen valintaa,  kierrättämistä ja materiaalitehokkuutta.

Kehitämme ja markkinoimme tuotteita työstämme kiinnostuneiden muotoilijoiden, suunnittelijoiden, yritysten ja järjestöjen kanssa Suomessa ja kehittyvissä maissa.

Kestävyyden ja käytettävyyden varmistamisesksi testaamme tuotteita sekä teknisesti, että kaupallisesti. Virtuaalinen testaus >  ja analysointiosaamisemme  mahdollistaa jo tuotesuunnitteluvaiheessa oikeat materiaalivalinnat ja kestävimmän mahdollisen muodon.

                                               ***

Karmashopissa voit tutustua tarkemmin eettisiin designvaatteisiin ja ekologisiin materiaaleihin>

                            

Virtuaalisen testauksen ja analysoinnin avulla tuotteen turvallisuus ja kestävyys voidaan maksimoida pienimmillä mahdollisilla tuotemuutoskierroksilla ja näin myös nopeuttaa tuotekehityssykliä.

 

Materiaalitehokkuus paranee, ekologisempiin materiaaleihin siirtyminen nopeutuu, tuotteen korjaustarpeet vähenevät ja kestävän kehityksen tavoitteet saavutetaan.

Lue lisää>

                               

                                 ***

 
 

MEKKOJUHLAT

Lauantaina 8.2.2020 klo 17-

Paikka: Brunnsdal (Kauppamäki 10, Espoo)

Rento ilta huipentuu kuplivaan, valloittavaan musiikkiin ja terveisiin Aasiasta, artesaanien taidokkaiden töiden parista.

Tule lempimekossasi tai nappaa sellainen rekeistämme. Voit käydä sovittelemassa ja shoppailemassa asuja myös lauantaisin ennen juhlaa
:


la 1.2.   klo 11-15  Eden Salonki (Klippinkitie 5, Espoo)
la 8.2.   klo 11-17  Brunnsdal (Kauppamäki 10)

Moomin x People Tree SS20

  Katso mediatiedote>

Haluaisitko sinä järjestää mekkojuhlat ja tukea kehitysmaiden naisten koulutusta ja toimeentuloa. Ota yhteyttä, niin ideoidaan!

 

Tiedustelut People Treen  jälleenmyyjäksi  info@fair.fi

                                ***

Toisenlainen enkelisijoittaja FAIR.FI esiteltiin taas Naisten Pankin joulutorilla 2019, Kämp Gallerian alakerrassa.

 

Myös joulutorilla 2018 nostimme esiin epäkohdan, että sijoittaja- ja rahoittajapiireissä on hyvin vähän naisia ja diversiteettiä. Tämä heijastuu myös rahoitusta hakeviin ja saaviin yrityksiin. Liian vähän on naisten johtamia yrityksiä ja ideoita saamassa rahoitusta ja summat ovat vaatimattomia. 

Tähän ongelmaan haluaa Toisenlainen enkelisijoittaja   FAIR.FI  herätellä sekä rahoituskanavista vastaavia, että sijoittajia ja kaikkia muitakin, jotka voivat lahjoitus-, osto- ja investointivalinnoillaan vaikuttaa positiivisesti kehitykseen ja näin myös esimerkiksi ympäristöystävällisiin materiaali-innovaatioihin ja  köyhyydessä elävien haasteisiin. 

Katso miten poikkeuksellisesti naisten johtajuus onnistuu reilun kaupan (WFTO) parissa:

https://wfto.com/womensday2019 

                                          ***

marianne-paisley-dress-018.jpg

Toimisto ja mallistojen esittely on Senaatintorin edustalla, os. FAIR.FI, Sofiankatu 4C, Helsinki.

Espoon Kauklahden ateljee ja postituspiste on yhdellä Suomen kauneimmista rautatieasemista. Sovi etukäteen aika tapaamiselle tai rekisteröidy uutiskirjeen tilaajaksi seurataksesi tapahtumiamme.

People Treen vaatteet ovat olleet tänä vuonna suositumpia kuin koskaan jälleenmyyntipisteissä, nettikaupoissa ja tapahtumissa.

Kehitämme reilun kaupan tuotteita ja myyntiä, lainaamme mallikappaleita ja autamme uusien  esittely- ja  myyntikonseptien luomisessa, rahoituksessa ja markkinoinnissa.  Kysy mallistoja: 040 747 8318 / info@fair.fi

HISTORIAA

Aloitimme kestävän kehityksen työn viisi vuotta sitten Espoon vanhassa kyläkeskustassa,  Kauklahdessa.  Tarjosimme alueen asukkaille ja kaikille kiinnostuneille paikan, jossa tutustua reilun kaupan periaatteisiin ja tuotevalikoimiin sekä ekologisiin materiaaleihin ja vintage sisustukseen.

Toiminnan laajentuessa mukaan liittyi myös Suomen ensimmäinen ekologisiin materiaaleihin ja reilun kaupan vaatteisiin erikoistunut nettikauppa Karmashop

 

REILU KOTI  ideoita voit jakaa ja seurata osoitteessa:

www.facebook.com/fair.finland

Reilu kauppa on maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin järjestelmä.

Kiitos käynnistä !

Sanna ja Olli 

FAIR.FI

   Sofiankatu 4C 

  00170 Helsinki

 

Varasto ja toimitukset:

©  FAIR HOME DESIGN Oy

  Evästeet sivustolla

  info@fair.fi

CONTACT US / YHTEYDENOTOT