Design and trade are the creators of sustainable development and 

empowering the most marginalized people when we choose so.

We are fair in Finland and choose ecological and ethical options.

We support sustainable development and promote  durable products that merge natural,

ecological materials with contemporary design and craftsmanship.

Nature is our home.  Comfortable and meaningful outfit, shelter, house or land can create home too.

We believe in treating people, animals and nature with respect. We increase diversity and 

reduce poverty through proper investments, state of the art tools,  design cooperation and fair trade.

 

Fair on suomeksi vaalea, reilu, oikeudenmukainen, kaunis, ja vilpitön. Sellaisia  maailmankansalaisia olemme.

                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAIR.FI edustaa Suomessa laajinta ja monipuolisinta reilun kaupan periaattein valmistettua kokoelmaa vaatteita.  Sekä Suomessa, että kehittyvissä maissa monet yhteistyökumppanimme ovat juuri tärkeää työtä tekeviä pienyrittäjiä. 


People Tree edustus Suomessa
info@fair.fi
p. 040 747 8318
Sanna Leino

People Treen tapa työskennellä ihmisiä ja ympäristöä  kunnioittaen, reilun kaupan periaattein kehitysmaissa, on erinomainen suunnannäyttäjä monille aloille.

People Tree on tehnyt suuren vaikutuksen sustainable fashion -käsitteen luojana, tarjoten työkalut muuttaa maailmaa ekologisilla materiaali-innovaatioilla ja pysäyttäen ihmisten orjuuttavan kohtelun.

People Treen perustaja Safia Minney on kansainvälisesti palkittu sosiaalinen yrittäjä ja reilun kaupan tunnetuin edistäjä. Safia on kirjoittanut useita kirjoja, kuten: 'Sustainable Revolution', 'Slow Fashion - Aesthetics meets Ethics' ja viimeisimpänä 'Slave to Fashion' ehkäistäkseen nykymuotoista orjuutta teollisuudessa. Safia esiintyy myös elokuvassa True Cost elävänä esimerkkinä sosiaalisen muutoksen toteuttajasta.

Fashion Finland nosti esiin, kuinka People Tree viisinkertaisti myyntinsä Suomessa.​   Lue lisää>

Digitaalista liiketoimintaa ja nettikauppoja kehitämme Kauklahdessa, Espoossa ja toimistomme on Senaatintorin edustalla os.  FAIR.FI, Sofiankatu 4C, Helsinki.

WFTO Pandemia.png

Reilun kaupan toimijat ovat eturintamassa tukemassa paikallisia ihmisiä myös nyt. People Treen perustaja Safia Minney kertoo kumppaneidemme tärkeydestä ja miten epidemia on todellisuutta myös kehittyvissä maissa.

V&A + Moomin x  People Tree.jpg

Miksi Muumi-vaatteita ?

Taiteilija Tove Janssonin työtä ja arvoja esittävät graafiset Muumi-malliston paidat ovat Assisin valmistamia. Assisi perustettiin tarjoamaan koulutusta ja työtä kuuroille, mykille ja taloudellisesti heikossa asemassa oleville naisille Intiassa. People Treen ja Assisi Garments:n kumppanuus auttoi myös rakentamaan ensimmäisen GOTS-luomusertifioidun toimitusketjun kehitysmaissa. Luomupuuvillapaitojen materiaali on myös Reilun kaupan (FLO) järjestelmän mukaan tuotettu.

Social report.png

 

Ihmisiä, eläimiä ja luontoa tulee kohdella kunnioittaen

Edistämme monimuotoisuutta ja vähennämme köyhyyttä, investointien, design yhteistyön ja reilun kaupan avulla.

Kestävissä tuotteissa ekologiset luonnonmateriaalit pääsevät oikeuksiinsa edistyksellisen suunnittelun ja ainutlaatuisen kädentyön ansiosta.

 

Virtual Test Channel logo.png

Edistämme kestävämpien, ympäristöturvallisempien ja ekologisempien materiaalivaihtoehtojen valintaa,  kierrättämistä ja materiaalitehokkuutta.

Kehitämme ja markkinoimme tuotteita työstämme kiinnostuneiden muotoilijoiden, suunnittelijoiden, yritysten ja järjestöjen kanssa Suomessa ja kehittyvissä maissa.

Kestävyyden ja käytettävyyden varmistamisesksi testaamme tuotteita sekä teknisesti, että kaupallisesti. Virtuaalinen testaus >  ja analysointiosaamisemme  mahdollistaa jo tuotesuunnitteluvaiheessa oikeat materiaalivalinnat ja kestävimmän mahdollisen muodon.

                                               ***

Virtuaalisen testauksen ja analysoinnin avulla tuotteen turvallisuus ja kestävyys voidaan maksimoida pienimmillä mahdollisilla tuotemuutoskierroksilla ja näin myös nopeuttaa tuotekehityssykliä.

 

Materiaalitehokkuus paranee, ekologisempiin materiaaleihin siirtyminen nopeutuu, tuotteen korjaustarpeet vähenevät ja kestävän kehityksen tavoitteet saavutetaan.

Lue lisää>

                               

                                 ***

Karmashopissa voit tutustua tarkemmin eettisiin designvaatteisiin ja ekologisiin materiaaleihin>

                            

 
 

HALUAN OSTAA PIENYRITTÄJÄLTÄ>

 

FAIR.FI edustaa Suomessa eettisten ja ekologisten tuotteiden edelläkävijää People Treetä  ja otamme uusia jälleenmyyjiä. Sekä Suomessa, että kehittyvissä maissa monet yhteistyökumppanimme ovat tärkeää  pioneerityötä tekeviä pienyrittäjiä. 

Liity facebookryhmäämme ja ota yhteyttä, jos haluat kehittää myyntiäsi verkossa.

Iso kiitos Joogafestival Helsinki upeista kamppiskuvista, joissa mukana mm. People Treen luomupuuvillasta kudottu sininen neulepaita. Nepalissa opiskelijatytöt kutovat niitä käsin hankkiakseen tukea opiskeluun ja toimeentuloon.

Harmaa Laurel pusero on superpehmeää luomupuuvilla fleecekangasta. Myös mustat joogaleggingsit ovat People Treen liikuntavalikoimassa>

Materiaali: 100% sertifioitua reilun kaupan (
FLO) luomupuuvillaa.

Valmistettu reilun kaupan ehdoilla (WFTO-reilun kauppa sertikaatti)

                                ***

                                          ***

V427UW.BLX_0155 (2).jpg
Joogafestival-_Hki_2020_2-2.jpg

  info@fair.fi

CONTACT US / YHTEYDENOTOT

Toimistomme ja mallistojen esittely on Senaatintorin edustalla, os. FAIR.FI, Sofiankatu 4C, Helsinki.

Toimisto on suljettu juuri nyt, joten rekisteröidy uutiskirjeen tilaajaksi seurataksesi tapahtumiamme.

Kehitämme reilun kaupan tuotteita ja myyntiä, lainaamme mallikappaleita ja autamme uusien  esittely- ja  myyntikonseptien luomisessa, rahoituksessa ja markkinoinnissa.  Kysy mallistoja: 040 747 8318 / info@fair.fi

***

Reilu kauppa on maailman tunnetuin ja arvostetuin eettisen sertifioinnin järjestelmä.

 

Reilulla kaupalla tarkoitetaan kaupankäynnin tapoja, joissa pyritään ottamaan huomioon niin taloudellinen kuin sosiaalinen hyvinvointi. Se edustaa uudenlaista tapaa tehdä liiketoimintaa, jossa keskeisenä tavoitteena on asettaa ihmiset ja ympäristö voittojen edelle.  Katso People Treen sosiaalisten vaikutusten raportti>

World Fair Trade Organisaation (WFTO) merkki myönnetään tuotteille ja toimijoille, kuten People Tree ja heidän tuotteidensa valmistajaorganisaatiot. Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat esimerkiksi köyhyyden vähentäminen, läpinäkyvän valmistusketjun luominen, koulutusyhteistyö,  naisten voimaannuttaminen sekä ympäristön huomioonottaminen ja kestävän kehityksen puolesta kampanjointi. www.wfto.com

Toinen tunnettu merkki, joka usein löytyy tuotteistamme on Fair Trade Labelling (FLO) sertifiointimerkki. Nämä kaksi toisiaan täydentävää järjestelmää mahdollistavat ainutlaatuisen toimitusketjumme ja tiedämme, että työllämme on positiivisia vaikutuksia kaikissa  valmistajamaissa. www.reilukauppa.fi

Suomen ensimmäinen ekologisiin materiaaleihin ja reilun kaupan vaatteisiin erikoistunut nettikauppa Karmashop esittelee monipuolisesti alan toimijoita. www.facebook.com/karma.fi

REILU KOTI designideoita voit jakaa ja seurata osoitteessa:  www.facebook.com/fair.finland

 

Kiitos käynnistä !

Sanna ja Olli 

FAIR.FI

   Sofiankatu 4C 

  00170 Helsinki

 

Varasto ja toimitukset:

©  FAIR HOME DESIGN Oy

  Evästeet sivustolla